ROTTERDAM OP JEZELF
(met extra live info via je mobiel / maximaal 24 personen)

Je eigen tempo, je eigen richting, je eigen live info in Rotterdam
Centrum / Kop van Zuid / Katendrecht / (Historisch) Delfshaven

Eerst meer info hieronder

ROTTERDAM OP JEZELF
(met extra live info via je mobiel / max 24 personen)

Je eigen tempo, je eigen richting, je eigen live info in Rotterdam
Centrum / Kop van Zuid / Katendrecht / (Historisch) Delfshaven

Eerst meer info hieronder

Voor als jullie helemaal zelf willen bepalen
Hoe vlug je loopt
Waar je heen gaat
En welke informatie je wilt weten over Rotterdam..

Wat en waar?

Van ons ontvang je een boekje met informatie en een route die je kunt volgen in Rotterdam. De route zorgt voor de beste plekken om de stad te zien (bijvoorbeeld over de Willemsbrug voor het beste uitzicht op de Erasmusbrug. Maar je kunt ook helemaal je eigen route maken door (historisch) Delfshaven of door Centrum, Katendrecht en/of de Kop van Zuid. 

Onderweg bepaal je je eigen tempo en wat je wilt weten over de plekken die je bezoekt. Je hebt namelijk zo vaak je wilt app- of telefonisch contact met je eigen gids van Rondleiding Rotterdam, die je vragen kan beantwoorden en je ook de beste tips en informatie kan geven. Zo hoef je niet korter of langer stil te staan op plekken dan je zelf wilt en vanwege de live begeleiding is de informatie altijd persoonlijk en nooit te veel of juist te weinig.

Bijvoorbeeld:
Na jullie bezoek aan de Markthal bedenk je om naar de (ernaast gelegen) Kubuswoningen te gaan. Onderweg koop je even ijs bij een schaafijs-verkoper, als je daar zin in hebt. Als je daarna iets tegenkomt waar je meer over wilt weten, app je je gids en de info komt eraan. Zodra je bij de Kubuswoningen bent aangekomen, bericht je je gids dat je er bent en ontvang je informatie over de Kubuswoningen / het Blaakse Bos. Zo maken jullie je eigen rondleiding door Rotterdam!

 

Gebied / Mogelijkheden

De mogelijkheden van deze rondleiding zijn talrijk. Eventueel hebben wij voor jullie alvast wat routes voorbereid die sowieso langs mooie plekken met goede informatie gaan.

Mogelijkheid A) Centrum / Kop van Zuid
Vanaf de Erasmusbrug loop je eerst door het gratis Havenmuseum en via Plein 1940 en de Laurenskerk naar de Markthal en de Kubuswoningen / Witte Huis. Daarna gaat je rondleiding over de Willemsbrug en het Noordereiland naar de Kop van Zuid; het hoogbouwgebied in Rotterdam. Daar eindig je in de buurt van cafés en restaurants. Gemiddeld doen deelnemers 2,5 uur over deze route, met pauze onderweg.

Mogelijkheid B) Kop van Zuid en Katendrecht
Vanaf de Erasmusbrug loop je over de Kop van Zuid en daarna over Katendrecht. Afhankelijk van waar je eindigt en of je bijvoorbeeld weer op hetzelfde punt wilt terugkeren duurt deze tour tussen 1 en 2 uur.

Mogelijkheid C) (historisch) Delfshaven
Vanaf metro/tramstation Delfshaven loop je via Tussendijken naar het historisch Deel. Deze tour duurt gemiddeld vijf kwartier.

Mogelijkheid D) Iets anders, namelijk…
Overleg voor je eigen plan met Rondleiding Rotterdam om de mogelijkheden na te gaan.

Prijs en reserveren

De prijs van deze rondleiding hangt af van de tijdsduur en van het aantal groepen. De kosten zijn € 55 per uur per groep.
Maximaal zitten er 8 personen in 1 groep (vanwege het kunnen bellen met je gids) en tegelijkertijd kunnen maximaal 2 groepen door hetzelfde gebied lopen. De prijs is inclusief BTW en alleen exclusief jullie eventuele eigen extra uitgaven voor consumpties/gekozen vervoer onderweg.

Wil je reserveren? Als je hier klikt komt u op onze reserveringspagina.

Hopelijk tot ziens! Wij ontmoeten u graag.
Want ook voor deze rondleiding geldt: Wij zijn flexibel, enthousiast en realistisch over onze stad.
(Lees meer over onze rondleidingen op de homepage)

Wij bieden de volgende Rondleidingen aan in Rotterdam:

 

Architectuur

Over de hoogte- en oké.. een dieptepunt van Rotterdamse architectuur met vooral de vraag waarom gebouwen, pleinen en bruggen er zo uitzien. Gemengd met sociale, historische en actuele informatie.

Katendrecht/Kop van Zuid

Veel architectuur op de Kop, terwijl op het naastgelegen Katendrecht bijna alle grote stadsverhalen zijn te vertellen. En dat is precies wat we graag doen. Over gebouwen, landverhuizers, Kapenezen en meer..

Centrum

Vaak beginnen we waar u wilt. Maar als u niet kunt kiezen; op de Erasmusbrug? (De achterkant van het) Centraal Station? Markthal? Of toch op de beste blind-dateplek? En met de lekkerste taart tussendoor?

Cadeau

Geef Rotterdam cadeau aan iemand die het verdient, of aan uzelf. Bijvoorbeeld via een Persoonlijke gemaakte Webpagina, of een Cadeaubon of een Verrassings-rondleiding.
Ook als u een klein voorproefje van onze manier van rondleidingen wilt horen: klik hieronder.

Rotterdam Op Jezelf (max 16 pers.)

Bepaal helemaal jullie eigen tempo en richting in Rotterdam en ontvang ondertussen via app of door te bellen live tips, ideeën en de beste informatie van jullie eigen privé-gids van Rondleiding Rotterdam. Mogelijk in het Centrum, Delfshaven en op de Kop van Zuid en Katendrecht.

Hier en Daar

Tijdens jullie bezoek aan Rotterdam komen jullie op meerdere plekken een gids van Rondleiding Rotterdam tegen.
Hij geeft een korte Top-Rondleiding over die plek. Tussen deze korte rondleidingen door volgen jullie weer jullie eigen plan. Het meest flexibel!

Oud en Nieuw: Historisch Delfshaven EN Kop van Zuid

De perfecte combinatie. Bezoek tijdens één rondleiding het Oude en Nieuwe Rotterdam; Historisch Delfshaven en de Kop van Zuid en vaar halverwege ook nog eens hard over de Nieuwe Maas.

Bijzonder:
Op stap met.. agent Ron

Voor iedereen die het Centrum / Oude Westen van Rotterdam wil beleven met de verhalen en ervaringen van Ron, 30 jaar agent in Rotterdam. (Later volgen meer bijzondere Rotterdammers).

Met kinderen (8+) De geest van Delfshaven

Een spannend-leuke tocht, vooral voor kinderen van 8-10 jaar en hun begeleiders. Een combinatie van een speurtocht, zelf dingen doen, een live tour en een geluidswandeling.

Spangen

Een oude, nieuwe stadswijk.
Over architectuur, het oude / nieuwe kasteel, kunst, overlast en verschillende golfbewegingen in Spangen.
Maximaal 10 deelnemers, vanaf Marconiplein.

Delfshaven

Het historische deel én de rest van Delfshaven, van Marconiplein tot Zakkendragershuisje. Of andersom.
Als u liever alleen het historisch gedeelte bezoekt, doen we dat! Gezellig met heksen..

Aansluit-Rondleidingen

Bijna elke ochtend kun je voor € 12,50 pp een nieuw gebied induiken. In 1,5u samen met anderen langs de hoogtepunten van het gebied. Kies uit Kop van Zuid / Katendrecht / Centrum / Delfshaven.. het kan allemaal.

Waarom kiezen voor St. Rondleiding Rotterdam?

  • Wij zijn Rotterdammers en bovendien:
  • Vanuit onze theaterachtergrond: Meestervertellers die een juiste sfeer voor uw rondleiding maken.
  • Hierbij bieden we een heel goede mix van feiten, verhalen, sagen en meningen van Rotterdammers.
  • We zijn ook flexibel; we passen onze wandeling en wat we vertellen zo veel mogelijk aan aan uw interesse, mogelijkheden en tijdschema.
  • Verder zijn wij voornamelijk enthousiast en realistische over Rotterdam en haar inwoners
  • En gespecialiseerd in de sociale geschiedenis en de steeds veranderende samenleving in Rotterdam.
  • En in de Rotterdamse architectuur.
  • We zijn ook goedkoper dan gemiddeld, omdat we bijvoorbeeld geen grote reclamebudgetten hebben. Mond tot mond-reclame geeft ons gelukkig meer dan genoeg te doen. 
  • En we zijn altijd op zoek naar combinaties van bijzondere en originele plekken en routes door onze stad.

En wij zijn niet de enigen die dat zeggen; anderen zeggen het ook..

Tip: Als u wilt, regelen we voor u en uw groep extra ontmoetingen met andere bewoners, zodat u niet alleen van uw persoonlijke gids hoort hoe het is om hier (vroeger en nu) te leven.