Spangen
Golven in een wijk
Boek Privé-Rondleiding Zie meer foto's

Het leven is Spangend..

Vooraf
No go area, junkies, kraakpanden, overlast en zwerfvuil. Dat was Spangen in het verleden. Inmiddels heeft een complete metamorfose plaatsgevonden. Het wereldberoemde Justus van Effenblok is gerenoveerd, de taaltuin voor kinderen is hier uitgevonden, het Kasteel staat er in volle glorie, en nog veel meer. Komt dat zien, komt dat zien…

Waar?
We beginnen en eindigen bij metrostation Marconiplein. Bent u met de auto dan spreken we af bij de plek waar u in Spangen parkeert.

Over
Spangen is een prachtig voorbeeld van een geslaagde wijkaanpak. In relatief korte tijd veranderdSpangen JvE Justus van Effencomplexe de wijk van een no go area in een prettige en creatieve woonwijk. We laten zien hoe een prachtige wijk gebouwd voor de nette arbeider en oppassende burger veranderde in een puinhoop en hoe het tij weer is gekeerd. Omdat wij een theaterproject hebben gedaan met bewoners van Spangen in de periode van de transitie weten wij veel, heel veel zelfs over het samenwonen in verschillende periodes.

Deze rondleiding gaat over:
- Opkomst en ondergang en wedergeboorte van Spangen;
- De voorloper van de galerijflat, oftewel het wereldvermaarde Justus van Effenblok van architect Michel Brinkman;
- Junkies, crack, en kraakpanden;
- De taaltuin, een speeltuin met intelligente taaltoestellen zoals springletterpaaltjes en de ondersteboven glijbaan;
- Het samenleven in Spangen in verschillende periodes;
- Het Kasteel, oftewel het eerste voetbalstadium in Nederland;
- Spangen creatief, we bezoeken een voormalige school met ateliers van kunstenaars.

De wandeling duurt anderhalf uur. En ook voor deze rondleiding geldt: Wij zijn flexibel, meestervertellers, enthousiast en realistisch over onze stad. (Lees meer over onze rondleidingen op de homepage)

Aantal en prijs
Bij deze rondleiding kunnen maximaal 10 personen per keer mee (vanwege gepland lokatiebezoek) De privé-rondleiding van 1,5 uur kost € 75 incl btw. Dat is de prijs voor groepen t/m 10 personen. Het bedrag is exclusief eventuele extra kosten voor bijvoorbeeld uw fietshuur of consumpties.

Reserveren
Wilt u een rondleiding door Spangen reserveren? U kunt ons mailen door hier te klikken.

Hopelijk tot ziens! Wij ontmoeten u graag.

Op dit moment bieden we de volgende rondleidingen aan:

Rondleiding Rotterdam Centrum
Centrum
Vaak beginnen we we waar u wilt. Maar als u niet kunt kiezen; op de Erasmusbrug? (Achterkant van) Centraal Station? Markthal? Of toch op de beste blind-dateplek? En met de lekkerste taart tussendoor?

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam Architectuur
Architectuur
Over de hoogte- en okee.. dieptepunten van Rotterdamse architectuur + antwoord op de vraag waarom gebouwen, pleinen en bruggen er zo uitzien. Gemengd met sociale, historische en actuele informatie.

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam Delfshaven
Delfshaven
Het historische deel én de rest van Delfshaven, van Marconiplein tot Zakkendragershuisje. Of andersom. Als u liever alleen het historisch gedeelte bezoekt, doen we dat! Ook is een bezoek hoog in de molen mogelijk.

deze rondleiding

kop van zuid katendrecht rondleiding
Katendrecht/Kop van Zuid

Veel architectuur op de Kop, terwijl op het naastgelegen Katendrecht bijna alle grote stadsverhalen zijn te vertellen. En dat is precies wat we graag doen. Over gebouwen, landverhuizers, Kapenezen en meer..

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam Spangen
Spangen

Een oude, nieuwe stadswijk. Over architectuur, het oude / nieuwe kasteel, kunst, overlast en verschillende golfbewegingen in Spangen. Maximaal 10 deelnemers, vanaf Marconiplein.

deze rondleiding

Instaprondleiding Rotterdam Centrum
Instaprondleiding
Speciaal voor kleine groepen (1 t/m 7 personen / € 12,50 pp) Bijna elke ochtend kun je een nieuw gebied induiken. In 1,5u samen met anderen langs de hoogtepunten (en oké, een dieptepunt) van het gebied.

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam De geest van Delfshaven (8+)
Met kinderen: Delfshaven

De geest van Delfshaven (8+). Een spannend-leuke tocht, vooral voor kinderen van 8-10 jaar en hun begeleiders. Een combinatie van een speurtocht, zelf dingen doen, een live tour en een geluidswandeling.

deze tocht