Katendrecht en/of de Kop van Zuid
Ontwikkelingen in Rotterdam..
Boek Privé-Rondleiding Zie meer foto's

Zoveel verschillends in zo'n klein gebied

Als je nu heel verschillende gebieden wilt zien, combineer dan een bezoek aan de Kop van Zuid met Katendrecht / De Kaap. Het eerste staat vol met iconische architectuur met linken naar emigratie en cruises, en het andere is het gebied waar de meeste Rotterdammers je nu naar toe verwijzen om te bezoeken.

Waar?
Meestal beginnen we bij metrostation Wilhelminaplein (bij de Erasmusbrug) en eindigen we op Katendrecht bij het SS Rotterdam of de Fenix Food Factory. Maar andere plekken kunnen ook. Overal zijn de mooiste verhalen te beleven, fijne smaken te proeven etc.

Over
Op Katendrecht is zo veel gebeurd, eigenlijk kunnen alle grotestads-verhalen gehoord worden op de Kaap. En het leukste is dat de gidsen in de loop der jaren zoveel prachtige verhalen van meelopende Kapenezen en Katendrechters hebben gehoord, dat we die het liefst doorvertellen. Katendrecht is ook het het gebied dat nu het meest aan het veranderen is. Tijdens de rondleiding gaat het over;
- Opkomst en ondergang van het dorp;
- Arm en rijk;
- De havens, Chinatown en Nel;
- De rosse buurt;
- Tantes, Roeiers, Kapenezen en Katendrechters;
- Goud in de Maastunnel, Pa op het water enz.

De wandeling duurt meestal anderhalf uur, maar korter of langer kan ook.

Tijdens het lopen / fietsen / rijden over de Kop van Zuid kan het ook over veel dingen gaan. Sowieso is dit gebied belangrijk voor Rotterdam als architectuurstad en speelt het een belangrijke rol in Rotterdams trots.
Dit is de skyline, die we (behalve tegen gasten uit New York) graag Manhattan aan de Maas noemen. Maar eigenlijk zou die skyline niet hier zijn.. Verder gaat het ook over:
- De politieke definitie van De Brug;
- Kunst en subsidies;
- Koningshuis op de vlucht;
- Herinneringen aan Landverhuizers;
- De nieuwe stad en haar bewoners;
- Behoud van het oude;
- En natuurlijk architectuur.

Ook voor deze rondleiding geldt: Wij zijn flexibel, meestervertellers, enthousiast en realistisch over onze stad. (Lees meer over onze rondleidingen op de homepage)

Prijs
De prijs van een privé-rondleiding hangt af van de tijdsduur en het aantal personen. Voor groepen van 1 - 20 personen gelden de volgende prijzen: 1 uur: € 64,- (inclusief 21% btw). Anderhalf uur is € 94,-. En twee uur is: € 119,- Dat is de groepsprijs voor groepen van 1 t/m 20 personen. Bij meer personen geldt een meerprijs en het bedrag is exclusief eventuele extra kosten voor bijvoorbeeld uw fietshuur.

Reserveren
Wilt u een rondleiding over de Kop van Zuid en/of Katendrecht reserveren? Als u hier klikt komt u op onze reserveerpagina.

Hopelijk tot ziens! Wij ontmoeten u graag.

Op dit moment bieden we de volgende rondleidingen aan:

Rondleiding Rotterdam Centrum
Centrum
Vaak beginnen we we waar u wilt. Maar als u niet kunt kiezen; op de Erasmusbrug? (Achterkant van) Centraal Station? Markthal? Of toch op de beste blind-dateplek? En met de lekkerste taart tussendoor?

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam Architectuur
Architectuur
Over hoogte- en oké.. misschien een dieptepunt van Rotterdamse architectuur + de vraag waarom gebouwen, pleinen en bruggen er zo uitzien. Gemengd met sociale, historische en actuele informatie.

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam Delfshaven
Delfshaven
Het historische deel én de rest van Delfshaven, van Marconiplein tot Zakkendragershuisje. Of andersom. Als u liever alleen het historisch gedeelte bezoekt, doen we dat! Ook is een bezoek hoog in de molen mogelijk.

deze rondleiding

kop van zuid katendrecht rondleiding
Katendrecht/Kop van Zuid

Veel architectuur op de Kop, terwijl op het naastgelegen Katendrecht bijna alle grote stadsverhalen zijn te vertellen. En dat is precies wat we graag doen. Over gebouwen, landverhuizers, Kapenezen en meer..

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam Spangen
Spangen

Een oude, nieuwe stadswijk. Over architectuur, het oude / nieuwe kasteel, kunst, overlast en verschillende golfbewegingen in Spangen. Maximaal 10 deelnemers, vanaf Marconiplein.

deze rondleiding

Instaprondleiding Rotterdam Centrum
Instaprondleiding
Speciaal voor kleine groepen (1 t/m 7 personen / € 12,50 pp) Bijna elke ochtend kun je een nieuw gebied induiken. In 1,5u samen met anderen langs de hoogtepunten (en oké, een dieptepunt) van het gebied.

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam De geest van Delfshaven (8+)
Met kinderen: Delfshaven
De geest van Delfshaven (8+)

Een spannend-leuke tocht, vooral voor kinderen van 8-10 jaar en hun begeleiders. Een combinatie van een speurtocht, zelf dingen doen, een live tour en een geluidswandeling.

deze tocht