De Architectuur van Rotterdam
En wat de gebouwen vertellen over Rotterdammers..
Boek uw Privé-Rondleiding Zie meer foto's

Centraal Station, Markthal, Kop van Zuid en meer..

Vooraf
Ooit begrepen weinig mensen waarom je in Rotterdam wilde wonen.. Wij, Rotterdammers, wisten het wel. En steeds meer delen we die trots met bezoekers van de stad: de beroemde skyline, ruimte, het idee van verandering en daadkracht. En heel graag delen de Rotterdamse gidsen van Rondleiding Rotterdam die trots met u. Hier en daar met een tikje heimwee, maar vooral bouwend.

100 jaar geleden waren we trouwens ook al Architectuurstad. Bijvoorbeeld vanwege het toen uitermate vooruitstrevende Justus van Effenblok (zie onze rondleiding in Spangen). Maar tijdens de Architectuurwandeling gaat het vooral over de na-oorlogse geschiedenis: met grootse voorbeelden van wederopbouw, zoals het Groothandelsgebouw naast het station. Daar waar architect Maaskant zijn gebouw in steen laat reageren op geschiedenis en fascisme. En dat naast het vier jaar geleden geopende Centraal Station.
Uit elk decennium valt wel een prachtig architectonisch voorbeeld te geven.
Tijdens deze rondleiding langs de hoogtepunten van het Centrum en de Kop van Zuid, geven wij vooral antwoord op de vraag waarom gebouwen er juist zo uitzien en wat ze vertellen over Rotterdammers.
Meng dat met het enthousiasme van onze gidsen, en verhalen over de geschiedenis en actualiteit, en toekomstdromen van Rotterdam..

Tijdsduur en gebied
De wandeling duurt meestal twee uur, maar korter of langer kan ook. Op zich kun je al een uur bezig zijn met het bezoeken van 1 plek als het Centraal Station. Meestal vertrekken we daar, bij een onverwacht overblijfsel van het oude, afgebroken station van Van Ravesteijn, om dan via de Markthal te eindigen bij de Kop van Zuid. Maar andere routes kunnen ook.

Want ook voor deze rondleiding geldt: Wij zijn flexibel, meestervertellers, enthousiast en realistisch over onze stad. (Lees meer over onze rondleidingen op de homepage)

Prijs
De standaardprijs van een privé-rondleiding hangt af van de tijdsduur en het aantal personen. Voor groepen van 1 - 20 personen gelden de volgende prijzen:
1 uur: € 64,00 (inclusief 21% btw)
1,5 uur: € 94,- (inclusief)
2 uur: € 119

Hier staat de groepsprijs voor groepen van 1 t/m 20 personen. Bij meer personen geldt een meerprijs van € 3,- pp en vanaf 26 personen zetten we twee gidsen in. Het bedrag is ook exclusief eventuele extra kosten voor bijvoorbeeld uw fietshuur.

Reserveren
Wilt u een architectuurrondleiding reserveren? Als u hier klikt komt u op onze reserveringspagina.

Hopelijk tot ziens! Wij ontmoeten u graag.

Op dit moment bieden we de volgende rondleidingen aan:

Rondleiding Rotterdam Centrum
Centrum
Vaak beginnen we we waar u wilt. Maar als u niet kunt kiezen; op de Erasmusbrug? (Achterkant van) Centraal Station? Markthal? Of toch op de beste blind-dateplek? En met de lekkerste taart tussendoor?

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam Architectuur
Architectuur
Over de hoogte- en okee.. dieptepunten van Rotterdamse architectuur + antwoord op de vraag waarom gebouwen, pleinen en bruggen er zo uitzien. Gemengd met sociale, historische en actuele informatie.

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam Delfshaven
Delfshaven
Het historische deel én de rest van Delfshaven, van Marconiplein tot Zakkendragershuisje. Of andersom. Als u liever alleen het historisch gedeelte bezoekt, doen we dat! Ook is een bezoek hoog in de molen mogelijk.

deze rondleiding

kop van zuid katendrecht rondleiding
Katendrecht/Kop van Zuid

Veel architectuur op de Kop, terwijl op het naastgelegen Katendrecht bijna alle grote stadsverhalen zijn te vertellen. En dat is precies wat we graag doen. Over gebouwen, landverhuizers, Kapenezen en meer..

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam Spangen
Spangen

Een oude, nieuwe stadswijk. Over architectuur, het oude / nieuwe kasteel, kunst, overlast en verschillende golfbewegingen in Spangen. Maximaal 10 deelnemers, vanaf Marconiplein.

deze rondleiding

Instaprondleiding Rotterdam
Instaprondleiding
Speciaal voor kleine groepen (1 t/m 7 personen / € 12,50 pp) Bijna elke ochtend kun je een nieuw gebied induiken. In 1,5u samen met anderen langs de hoogtepunten (en oké, een dieptepunt) van het gebied

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam De geest van Delfshaven (8+)
Met kinderen: Delfshaven

De geest van Delfshaven (8+). Een spannend-leuke tocht, vooral voor kinderen van 8-10 jaar en hun begeleiders. Een combinatie van een speurtocht, zelf dingen doen, een live tour en een geluidswandeling.

deze tocht