Algemene voorwaarden Rondleiding Rotterdam

Groepsrondleidingen

Algemeen
Zowel de organisatie Rondleiding Rotterdam, als ook gidsen en deelnemers hebben een verantwoordelijkheid om de voorbereiding, de tours zelf, en de afhandeling, voor iedereen zo goed mogelijk te maken.

Reserveren
Reserveren voor een privé-groepsrondleiding gebeurt via de website: www.rondleidingrotterdam.nl/boeken/
Of telefonisch via 010 737 07 46

Op de website vindt u een kalender met mogelijkheden. Alhoewel wij de kalender zo actueel mogelijk houden, kan het in een enkel geval zo zijn dat twee opeenvolgende rondleidingen elkaar overlappen. En in het uiterste geval kan het zo zijn dat uw rondleiding toch niet door kan gaan.
Wij bevestigen uw reservering dan ook binnen een dag.

Kosten
Op de reserveerpagina vindt u ook de verschuldigde kosten voor de rondleiding. Mocht onze prijs tussen uw boeking en de rondleiding stijgen of dalen, dan geldt voor u de prijs ten tijde van uw boeking.
De genoemde prijs is het groepsbedrag voor groepen t/m 20 personen, inclusief BTW en inclusief onze reguliere voorbereiding. Onder ‘reguliere voorbereiding’ valt bijvoorbeeld: het regelen van gidsen voor uw rondleiding, eventueel reserveren van fietsen of watertaxi, het kopen van kaartjes voor de waterbus of het gekozen vervoer, standaard overleg over uw wensen en administratieve afhandeling / boekhouding. Het genoemd bedrag is ook inclusief reiskosten van uw gids voorafgaand en na afloop van de rondleiding.

Alleen als voorbereiding, het overleg of de afhandeling van de rondleiding extra veel tijd vraagt, rekenen we een extra vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld als u wilt dat wij een quiz ontwikkelen afgestemd op uw groep.

Annuleren
In principe staat de afspraak na bevestiging vast. Alleen bij onvoorziene gelegenheden en bij te slecht weer kunnen groepen na afspraak nog annuleren.

Groepen tot 25 personen kunnen bij onvoorziene omstandigheden/slechte weersverwachting gratis annuleren tot 24 uur van tevoren. Let op: dit is geen optieregeling / de gratis annuleermogelijkheid geldt alleen bij onvoorziene omstandigheden / het weer.

Als u eerst een geheel vrijblijvende optie wilt, kunt u ons hiervoor mailen. Meestal kan dat wel.

Vanaf 24 uur tevoren worden annuleringskosten in rekening gebracht. Deze zijn:
Vanaf 24 tot 12 uur van tevoren: 50%
Vanaf 12 tot 4 uur van tevoren: 65%
Vanaf 4 uur tot 2 uur van tevoren: 75%
Binnen 2 uur voor geplande aanvang: 90%
Bij het niet op komen dagen / na de afgesproken tijd: 100%

Bij annuleren proberen we eventueel gemaakte kosten voor u zo laag mogelijk te houden. Maar annuleerkosten die wij aan derden moeten betalen (bijvoorbeeld van de watertaxi, fietshuur, gereserveerde plaatsen, etc) rekenen we altijd 100% aan u door.

Voor groepen die groter zijn dan 25 personen gelden bovenstaande regels ook, met die aanvulling dat naast bovenstaande kosten, ook de annuleringskosten die wij aan de gidsen verschuldigd zijn worden doorberekend. Binnen zeven dagen is dit 50% van de gidsprijs, binnen 24 uur 90% van de gidsprijs.

Annuleren gebeurt door te mailen met info@rondleidingrotterdam.nl
Bij annuleren binnen 18 uur verzoeken wij u ook telefonisch contact op te nemen met 010 737 07 46.

En andersom?
Net als u zeggen onze gidsen vrijwel nooit af, maar voor het geval toch..
Nadat wij uw rondleiding bevestigd hebben, zullen we er alles aan doen uw rondleiding ook uit te voeren. Als opeens blijkt dat wij toch niet kunnen, zullen we eerst proberen een gids in te zetten van een collega-aanbieder.
In dat geval blijven de kosten die u betaalt hetzelfde en verloopt de financiële afhandeling ook via ons.
We doen ons best voor u de beste vervanger te vinden, maar de verantwoording van de inhoud van de tour ligt dan bij de collega.
Als wij uw rondleiding hebben bevestigd, en daarna toch niet zelf kunnen, en ook geen collega-gids kunnen vinden, dan bieden we u dezelfde rondleiding op een ander moment. U kunt die rondleiding dan gratis volgen / eventueel overgemaakt geld storten we dan terug.
Als het aannemelijk is dat u / uw groep binnen een jaar niet terug zal keren in Rotterdam om een rondleiding te kunnen volgen, overleggen we over een andere oplossing.

Bij weercode rood, of bij oorzaken die duidelijk buiten ons liggen waardoor de rondleiding niet door kan gaan (bijvoorbeeld: de Markthal is onverwacht gesloten wegens wateroverlast, terwijl u juist een rondleiding in de Markthal had geboekt), mogen wij wel gratis annuleren / u kunt de rondleiding dan gratis verzetten (of in het hier genoemde geval van de Markthal een andere rondleiding volgen in Rotterdam), maar heeft geen verder recht op vergoeding.

Te laat:
Als u te laat bij het startpunt bent, kunt u er bij aanvang van de rondleiding voor kiezen de oorspronkelijke eindtijd aan te houden. De vooraf overeengekomen verschuldigde prijs blijft dan dezelfde.
U kunt ook met de gids overleggen of hij/zij de originele tijdsduur aan kan houden en later kan eindigen. Let op: door de planning van tours en gidsen zelf is het niet zeker dat de gids hiervoor beschikbare tijd heeft, maar als het lukt, doen we dit graag.
Als de rondleiding hierdoor meer dan een kwartier later eindigt, geldt wel een extra vergoeding van 12,50 per kwartier (excl btw).

Betaling
De tourkosten kunnen bij de gids cash betaald worden. (Onze gidsen hebben geen draagbaar pin-apparaat). Ook kan er een factuur gestuurd worden, zodat u het geld kunt overmaken. Betaaltermijn vooraf binnen 3 weken / achteraf: binnen 2 weken.

Alvast een heel goede rondleiding gewenst! Voor vragen / opmerkingen kunt u contact met ons opnemen.