Kinderen sluiten tijdens hun tocht “De geest van Delfshaven” het kistje en maken een afspraak..

 

Algemene Voorwaarden

Redelijk Rotterdams

Groepsrondleidingen

Algemeen

Zowel de organisatie Rondleiding Rotterdam, als ook gidsen en deelnemers hebben een verantwoordelijkheid om de voorbereiding, de tours zelf, en de afhandeling, voor iedereen zo goed mogelijk te maken.

Reserveren

Reserveren voor een privé-groepsrondleiding gebeurt door te mailen met info@rondleidingrotterdam.nl
of telefonisch via 06 455 109 16. Bij telefonische reservering ontvangt u een mail met de gemaakte afspraken.

Wij bevestigen uw reservering dan ook met Rotterdamse voortvarendheid (binnen een dag).

Kosten

De kosten van de rondleiding staan bij elke rondleiding vermeld.
Mocht onze prijs tussen uw boeking en de rondleiding stijgen of dalen, dan geldt voor u de prijs ten tijde van uw boeking.

De genoemde prijs is inclusief BTW, inclusief onze reguliere voorbereiding en exclusief eventuele uitgaven voor bijvoorbeeld fietshuur/vervoer/consumpties tijdens de rondleidingen.

Onder ‘reguliere voorbereiding’ valt bijvoorbeeld: het regelen van gidsen voor uw rondleiding, eventueel reserveren van fietsen of watertaxi, het bestellen van kaartjes voor de waterbus of het gekozen vervoer, standaard overleg over uw wensen en administratieve afhandeling / boekhouding. Het genoemd bedrag is ook inclusief reiskosten van uw gids voorafgaand en na afloop van de rondleiding.

Alleen als de voorbereiding extra veel tijd vraagt, rekenen we een extra vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld als u wilt dat wij een quiz ontwikkelen afgestemd op uw groep, of een programma samenstellen dat niet alleen uit rondleidingen/vervoer bestaat. Dit melden we dan altijd vooraf tijdens de voorbereiding.

Bij sommige rondleidingen is de prijsopbouw anders (zie de respectievelijke pagina’s). Dit komt bij / door:
– de geest van Delfshaven; vanwege de extra hoge ontwikkelkosten, de extra uitgebreide voorbereidingen en het uitgebreide na-werk;
– Spangen; vanwege de andere groepsgrootte;
– Oud en Nieuw; Historisch Delfshaven en Kop van Zuid; vanwege het vervoer per watertaxi of OV dat in de prijs is inbegrepen.
– Op stap met; Agent Ron; vanwege aparte afspraken met Ron
;
– De kikker van Elie; vanwege aparte afspraken met Marjolijn.

Annuleren

In principe staat de afspraak na onze bevestiging vast. Alleen bij onvoorziene omstandigheden (en daaronder vallen ook wel de weersvoorspellingen) kunnen groepen na afspraak nog annuleren.

Tot 24 uur voor aanvang van de rondleiding is annuleren gratis.
Vanaf 24 uur tevoren is 50% van het totaalbedrag verschuldigd.
Vanaf 12 uur: 65%
Vanaf 4 uur: 75%
Vanaf 2 uur: 90%
Na aanvang / niet op komen dagen: 100%

Annuleren gebeurt door te mailen met info@rondleidingrotterdam.nl
Bij annuleren binnen 18 uur verzoeken wij u ook telefonisch contact op te nemen met 06 455 109 16.

Let op: bij annuleren proberen wij eventueel door ons gemaakte kosten voor u zo laag mogelijk te houden. Maar annuleerkosten die wij aan derden moeten betalen (bijvoorbeeld van de watertaxi, fietshuur, gereserveerde plaatsen, externe gidsen, het bezoek aan Jos etc) rekenen we altijd 100% aan u door.

En andersom??

Nu kunnen we ons voorstellen dat u denkt: en andersom??

Wel, net als u zeggen onze gidsen vrijwel nooit af, maar voor het geval dat toch moet..

Nadat wij uw rondleiding bevestigd hebben, zullen we er alles aan doen uw rondleiding ook uit te voeren. Als opeens blijkt dat wij toch niet kunnen, zullen we eerst proberen een gids in te zetten van een collega-aanbieder.
In dat geval blijven de kosten die u betaalt hetzelfde en verloopt de financiële afhandeling ook via ons.
We doen ons best voor u de beste vervanger te vinden, maar de verantwoording van de inhoud van de tour ligt dan bij de collega.
Als wij uw rondleiding hebben bevestigd, en daarna toch niet zelf kunnen, en ook geen collega-gids kunnen vinden, dan bieden we u dezelfde rondleiding op een ander moment. U kunt die rondleiding dan gratis volgen / eventueel overgemaakt geld storten we dan terug.
Als het aannemelijk is dat u / uw groep binnen een jaar niet terug zal keren in Rotterdam om een rondleiding te kunnen volgen, overleggen we over een andere oplossing.

Bij weercode rood, of bij oorzaken die duidelijk buiten ons liggen waardoor de rondleiding niet door kan gaan (bijvoorbeeld: de Markthal is onverwacht gesloten wegens wateroverlast, terwijl u juist een rondleiding in de Markthal had geboekt, of de overheid staat geen rondleidingen toe), mogen wij wel gratis annuleren / u kunt de rondleiding dan verzetten (of in het hier genoemde geval van de Markthal op hetzelfde tijdstip een andere rondleiding volgen in Rotterdam) óf gratis annuleren, maar u heeft geen verdergaand recht op vergoeding.
En als u een speciale gids gereserveerd heeft (bijvoorbeeld agent Ron en hij is te ziek) dan bieden we u graag een rondleiding door één van onze andere gidsen aan in een ander gebied van Rotterdam. Ook hartstikke goed! Het prijsverschil krijgt u dan terug, maar u heeft verder geen recht op extra vergoeding.

Te laat:
Als u te laat bij het startpunt bent, kunt u er bij aanvang van de rondleiding voor kiezen de oorspronkelijke eindtijd aan te houden. De vooraf overeengekomen verschuldigde prijs blijft dan dezelfde.
U kunt ook met de gids overleggen of hij/zij de originele tijdsduur aan kan houden en later kan eindigen. Let op: door de planning van tours en gidsen zelf is het niet zeker dat de gids hiervoor beschikbare tijd heeft, maar als het lukt, doen we dit graag.
Als de rondleiding hierdoor meer dan een kwartier later eindigt, geldt wel een extra vergoeding van 12,50 per kwartier (excl btw).
Hierbij proberen we ook gemaakte afspraken met derden (zoals watertaxi) zo goed mogelijk na te komen. Als derden dan extra kosten of annuleringskosten rekenen, rekenen we die aan u door.

Betaling

De tourkosten kunnen per factuur betaald worden. Betaaltermijn vooraf: binnen 3 weken. Achteraf: binnen 2 weken.
De rondleiding kan ook cash bij de gids zelf betaald worden. Onze gidsen hebben geen draagbaar pin-apparaat en ook geen mogelijkheid creditcards te verwerken.
Vooraf wordt afgesproken hoe de betaling zal verlopen.

Persoonlijke Gegevens

Rondleiding Rotterdam vraagt niet meer gegevens dan voor de voorbereiding, uitvoering van de rondleiding en betaling nodig zijn. Wij gebruiken uw gegevens ook alleen hiervoor en geven die niet door aan anderen. Na betaling van de factuur ontvangt u verder ook geen ongevraagde berichten meer van ons.
Op ‘verzoek’ van de Belasting, bewaren we facturen en administratie zeven jaar.
Daarna wissen we de gegevens, verbranden we de facturen en blussen het papier met het water van de Nieuwe Maas. Bij wijze van spreken. (We bewaren het in elk geval niet meer. )

Alvast een heel goede rondleiding gewenst! Voor vragen / opmerkingen kunt u contact met ons opnemen.

Wij bieden de volgende Rondleidingen aan in Rotterdam:

 

Architectuur

Over de hoogte- en oké.. een dieptepunt van Rotterdamse architectuur met vooral de vraag waarom gebouwen, pleinen en bruggen er zo uitzien. Gemengd met sociale, historische en actuele informatie.

Katendrecht/Kop van Zuid

Veel architectuur op de Kop, terwijl op het naastgelegen Katendrecht bijna alle grote stadsverhalen zijn te vertellen. En dat is precies wat we graag doen. Over gebouwen, landverhuizers, Kapenezen en meer..

Centrum

Vaak beginnen we waar u wilt. Maar als u niet kunt kiezen; op de Erasmusbrug? (De achterkant van het) Centraal Station? Markthal? Of toch op de beste blind-dateplek? En met de lekkerste taart tussendoor?

Spangen

Een oude, nieuwe stadswijk.
Over architectuur, het oude / nieuwe kasteel, kunst, overlast en verschillende golfbewegingen in Spangen.
Maximaal 10 deelnemers, vanaf Marconiplein.

Delfshaven

Het historische deel én de rest van Delfshaven, van Marconiplein tot Zakkendragershuisje. Of andersom.
Als u liever alleen het historisch gedeelte bezoekt, doen we dat! Gezellig met heksen..

Rotterdam College

Liever op 1 plek? Altijd droog met een fijne temperatuur? Wij geven ergens binnen een
heel goede presentatie over verschillende Rotterdamse wijken en
onderwerpen. Mogelijk in heel de wereld.

Oud en Nieuw: Historisch Delfshaven EN Kop van Zuid

De perfecte combinatie. Bezoek tijdens één rondleiding het Oude en Nieuwe Rotterdam; Historisch Delfshaven en de Kop van Zuid en vaar halverwege ook nog eens hard over de Nieuwe Maas.

Speciaal:
Op stap met.. agent Ron

Voor iedereen die het Centrum / Oude Westen van Rotterdam wil beleven met de verhalen en ervaringen van Ron, 30 jaar agent in Rotterdam. (Later volgen meer bijzondere Rotterdammers).

Met kinderen (8+) De geest van Delfshaven

Een spannend-leuke tocht, vooral voor kinderen van 8-10 jaar en hun begeleiders. Een combinatie van een speurtocht, zelf dingen doen, een live tour en een geluidswandeling.

Cadeau / Voorproefje

Geef Rotterdam cadeau aan iemand die het verdient, of aan uzelf. Bijvoorbeeld via een Persoonlijke gemaakte Webpagina, of een Cadeaubon of een Verrassings-rondleiding.
Ook als u een klein voorproefje van onze manier van rondleidingen wilt horen: klik hieronder.