Stel dat je er woont, zoals wij..

Waar? Meestal is de rondleiding een combinatie van Historisch Delfshaven en de aangrenzende wijk; Bospolder en vooral Tussendijken. Maar als u alleen het historisch gedeelte wilt bezoeken, doen we dat! We beloven u sowieso nieuwe herinneringen! Ook omdat u wordt rondgeleid door een Delfshavenaar..

In een uur of anderhalf uur hoort u over:

- Oud en nieuw
- Arm en rijk
- Het Huizenblok
- Het Hek
- Amerikaanse bommen
- Feest en hongersnood
- Theater en community arts projecten

En... hoe de volstrekt onbekende Thomas Thom toch een pad naar hemzelf vernoemd kreeg..

Het beginpunt is vaak metrostation Delfshaven, of Marconiplein, of het Zakkendragershuisje in het historische deel.

Als u bij Marconiplein eindigt, bent u 1 metrohalte van NS station Schiedam. Of 9 minuten met de metro van het Centrum van Rotterdam; Beurs / Koopgoot.

Prijs
De prijs van een privé-rondleiding hangt af van de tijdsduur en het aantal personen. Voor groepen van 1 - 20 personen gelden de volgende prijzen: 1 uur: € 64,- (inclusief 21% btw). Anderhalf uur is € 94,-. En twee uur is: € 119,- Dat is de groepsprijs voor groepen van 1 t/m 20 personen. Bij meer personen geldt een meerprijs en het bedrag is exclusief eventuele extra kosten voor bijvoorbeeld uw fietshuur.

Reserveren
Wilt u een rondleiding door Delfshaven reserveren? Als u hier klikt komt u op onze reserveerpagina.

In ieder geval geldt voor deze rondleiding in de molen / in historisch Delfshaven / in de rest van Delfshaven ook: Wij zijn flexibel, meestervertellers, enthousiast en realistisch over onze stad. (Lees meer over onze rondleidingen op de homepage.)

Rondleiding Rotterdam Delfshaven tour 1943 vergeten bombardement
Zogenoemd 'vergeten bombardement' in 1943 op Delfshaven

Hopelijk tot ziens! Wij ontmoeten u graag.

Op dit moment bieden we de volgende rondleidingen aan:

Rondleiding Rotterdam Centrum
Centrum
Vaak beginnen we we waar u wilt. Maar als u niet kunt kiezen; op de Erasmusbrug? (Achterkant van) Centraal Station? Markthal? Of toch op de beste blind-dateplek? En met de lekkerste taart tussendoor?

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam Architectuur
Architectuur
Over hoogte- en oké.. misschien een dieptepunt van Rotterdamse architectuur + de vraag waarom gebouwen, pleinen en bruggen er zo uitzien. Gemengd met sociale, historische en actuele informatie.

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam Delfshaven
Delfshaven
Het historische deel én de rest van Delfshaven, van Marconiplein tot Zakkendragershuisje. Of andersom. Als u liever alleen het historisch gedeelte bezoekt, doen we dat! Ook is een bezoek hoog in de molen mogelijk.

deze rondleiding

kop van zuid katendrecht rondleiding
Katendrecht/Kop van Zuid

Veel architectuur op de Kop, terwijl op het naastgelegen Katendrecht bijna alle grote stadsverhalen zijn te vertellen. En dat is precies wat we graag doen. Over gebouwen, landverhuizers, Kapenezen en meer..

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam Spangen
Spangen

Een oude, nieuwe stadswijk. Over architectuur, het oude / nieuwe kasteel, kunst, overlast en verschillende golfbewegingen in Spangen. Maximaal 10 deelnemers, vanaf Marconiplein.

deze rondleiding

Instaprondleiding Rotterdam Centrum
Instaprondleiding
Speciaal voor kleine groepen (1 t/m 7 personen / € 12,50 pp) Bijna elke ochtend kun je een nieuw gebied induiken. In 1,5u samen met anderen langs de hoogtepunten (en oké, een dieptepunt) van het gebied.

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam De geest van Delfshaven (8+)
Met kinderen: Delfshaven
De geest van Delfshaven (8+)

Een spannend-leuke tocht, vooral voor kinderen van 8-10 jaar en hun begeleiders. Een combinatie van een speurtocht, zelf dingen doen, een live tour en een geluidswandeling.

deze tocht