Rondleidingen van 15 - 180 minuten

Het Centrum van De Stad. Er is zoveel verschillends te zien naast en bij elkaar, en er is zoveel over te vertellen.. We laten je graag zien hoe we hier leven, hoe Rotterdam is opgezet, wat de bedoeling van de architecten is en hoe het uitpakt. Naast vrolijke verhalen over Rotterdammers, de haven, kunst..

Wat en waar?
Vaak beginnen we aan de achterkant / Provenierszijde van het Centraal Station, met zicht op het vroeger arm en rijker deel van de Provenierswijk. Dan via de beste plek voor een blind-date afspraak naar de noordzij. Waar ook stenen spreken, omdat er steeds minder mensen zijn die het hebben meegemaakt.. Het eindpunt is meestal bij de Markthal, of bij de Erasmusbrug. Of, als je wilt combineren we het met een bezoek aan Katendrecht / de Kaap, of met de echt lekkerste taart van Rotterdam.

Ongeveer 25 jaar geleden bestond het Rotterdams centrum immers vrijwel alleen uit kantoren en winkels en maar enkele andere gebouwen. En hier en daar een feestganger die wist via welke onbekende deur hij bij een verborgen feest kwam. Tegenwoordig valt er veel meer te zien en te beleven. En dat laten we jullie ook graag meemaken als we jullie door het Centrum rondleiden.

Laurenskerk weerspiegeld in het glas van de MarkthalOver?
Tijdens de rondleiding hoort u over:
- Architectuur (waar wij in gespecialiseerd zijn)
- De show- en achterkant van een straat en buurt
- Hoe kunstenaars Rotterdammers zien, en Rotterdammers zichzelf
- Hoe heel verschillende mensen met (?) elkaar samenleven in
- De grootheid (?) van Rotterdam: de stad die vele steden is.
- En ook: wat er achter het linkerbovenraam van het stadhuis gebeurde
- En do's and don'ts in deze stad (volgens ons Rotterdammers) etcetera.

En over wat andere Rotterdammers die in de loop der jaren met ons meeliepen met ons deelden. En dan weet je zeker dat je info krijgt die niet uit boeken komt..

Prijs
De standaardprijs van een privé-rondleiding hangt af van de tijdsduur en het aantal personen. Voor groepen van 1 - 20 personen gelden de volgende prijzen:
1 uur: € 64,00 (inclusief 21% btw)
1,5 uur: € 94,- (inclusief)
2 uur: € 119 (incl)

Hier staat de groepsprijs voor groepen van 1 t/m 20 personen. Bij meer personen geldt een meerprijs van € 3,- pp en vanaf 26 personen zetten we twee gidsen in. Het bedrag is ook exclusief eventuele extra kosten voor bijvoorbeeld uw fietshuur.

Reserveren
Wilt u een rondleiding door het Centrum van Rotterdam reserveren? Als u hier klikt komt u op onze reserveerpagina.

En ook voor deze rondleiding geldt: Wij zijn flexibel, meestervertellers, enthousiast en realistisch over onze stad. (Lees meer over onze rondleidingen op onze homepage.)

Hopelijk tot ziens! Wij ontmoeten u graag.

Op dit moment bieden we de volgende rondleidingen aan:

Rondleiding Rotterdam Centrum
Centrum
Vaak beginnen we we waar u wilt. Maar als u niet kunt kiezen; op de Erasmusbrug? (Achterkant van) Centraal Station? Markthal? Of toch op de beste blind-dateplek? En met de lekkerste taart tussendoor?

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam Architectuur
Architectuur

Over hoogte- en oké.. misschien een dieptepunt van Rotterdamse architectuur + de vraag waarom gebouwen, pleinen en bruggen er zo uitzien. Gemengd met sociale, historische en actuele informatie.

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam Delfshaven
Delfshaven
Het historische deel én de rest van Delfshaven, van Marconiplein tot Zakkendragershuisje. Of andersom. Als u liever alleen het historisch gedeelte bezoekt, doen we dat! Ook is een bezoek hoog in de molen mogelijk.

deze rondleiding

kop van zuid katendrecht rondleiding
Katendrecht/Kop van Zuid

Veel architectuur op de Kop, terwijl op het naastgelegen Katendrecht bijna alle grote stadsverhalen zijn te vertellen. En dat is precies wat we graag doen. Over gebouwen, landverhuizers, Kapenezen en meer..

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam Spangen
Spangen

Een oude, nieuwe stadswijk. Over architectuur, het oude / nieuwe kasteel, kunst, overlast en verschillende golfbewegingen in Spangen. Maximaal 10 deelnemers, vanaf Marconiplein.

deze rondleiding

Instaprondleiding Rotterdam Centrum
Instaprondleiding
Speciaal voor kleine groepen (1 t/m 7 personen / € 12,50 pp) Bijna elke ochtend kun je een nieuw gebied induiken. In 1,5u samen met anderen langs de hoogtepunten (en oké, een dieptepunt) van het gebied.

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam De geest van Delfshaven (8+)
Met kinderen: Delfshaven

De geest van Delfshaven (8+)
Een spannend-leuke tocht, vooral voor kinderen van 8-10 jaar en hun begeleiders. Een combinatie van een speurtocht, zelf dingen doen, een live tour en een geluidswandeling.

deze tocht