Ontwikkeld door De Theaterstraat presenteren wij:

De leukste manier om een deel van Rotterdam te leren kennen:

Jonkert, een onrustige geest, zorgt voor Grote Problemen in Rotterdam Delfshaven.
Van valse tonen tot plotselinge rukwinden en verdrinking.
Jij kunt er voor zorgen dat Jonkert
zijn welverdiende eeuwige rust vindt.
Alsjeblieft! Help ons!
Volgens oeroude gebruiken is dé manier om
onrustige geesten tot rust te brengen:
Iets wat van de geest zelf is geweest
weer aan hem teruggeven.
Maar dan moeten we er wel eerst achter komen waar Jonkert nu is..

Wil je Jonkert (die geest) vast horen: klik hierboven op zijn hoofd..

Dan volgt hieronder de informatie voor diegenen die de tocht misschien gaan boeken..

Wat?
Meedoen aan De geest van Delfshaven (8+) is de leukste en meest bijzondere manier om het cultureel erfgoed in een gedeelte van Rotterdam te leren kennen. Tijdens een tocht hoor je live en via een koptelefoon wonderlijke verhalen en aanwijzingen. Zo praten mensen, gevelkopjes en beelden met je, en helpen zij je Jonkert te vinden. Ook zul je op verschillende manieren proberen het kwaad te weren en het goede te bevorderen. Dit alles in het mooie decor van (historisch) Delfshaven, waarin je ook het ware liefdesverhaal hoort van Werinde en Theo.

Hoe Lang?
De tocht duurt ongeveer 111 minuten (1 uur en 3 kwartier à 2 uur)
Na afloop van de tocht ben je via de kortste weg terug ongeveer 800 meter verwijderd van je beginpunt.

Voor wie?
De geest van Delfshaven is geschikt voor 8+.
In de praktijk van de laatste jaren blijkt de tocht vooral leuk en spannend te zijn voor kinderen van 8 – 10 jaar en voor hun begeleiders. Voor feestjes van kinderen die hun 8e, 9e of 10e verjaardag vieren is de tocht ook heel geschikt.

Voor de geest van Delfshaven moet je trappen kunnen lopen en vanwege het rondlopen met onze zender/ontvanger, terwijl er nog meer gebeurt: meerdere indrukken tegelijk kunnen verwerken en Nederlands kunnen verstaan.

Wanneer?
Op verzoek, dus je kunt vaak een Privé-tocht boeken voor je eigen groep! Onze reserveerpagina vind je hier.

Waar Begint Het?
We beginnen in de Jan Kruijffstraat, op het pleintje bovenaan de trappen van Metrostation Delfshaven. Voor een kaartje: klik hier.

 

Let op: Het geheel speelt zich buiten af en bij regen spelen wij gewoon door. Als u vanwege het weer twijfelt of de tocht doorgaat, bel dan op de dag zelf met 06-455 109 16.

Publieksreacties
Het volwassen publiek ziet het als ‘een heel leuke, toeristische theatrale tour met extra doe-dingen’ en vindt het ‘bijzonder om Delfshaven en toevallige (?) gebeurtenissen als decor te ervaren’ van een ‘mooi, spannend en echt goed verteld verhaal’. Ook is goed dat de kinderen tijdens de tocht samenwerken.
Kinderen van 8 – 10 vinden het geheel heel leuk, ook een heel goed verhaal, leuk om zo door de stad te lopen, spannend en soms even eng, maar gelukkig beschermen we onszelf!

Prijzen
De prijs voor Privé-tochten (bijvoorbeeld voor verjaardagen / families / feesten) is afhankelijk van het gekozen tijdstip. Een tocht die ’s nachts om klokslag 12 uur eindigt is duurder dan als u overdag meegaat. Hieronder staan de prijzen voor een tocht overdag.
1 t/m 8 personen: € 100,- (= minimumbedrag)
9 t/m 20 personen: € 13,33 per kind / € 7,- voor de 1e begeleider / € 4,50 voor de 2e begeleider.
(Deze prijs is inclusief wat te drinken onderweg)
Wij raden aan eigen koptelefoons (bedraad, ronde kleine aansluiting, die ook op veel mobiele telefoons past) mee te nemen. U kunt ook onze koptelefoons huren. Dat kost € 0,33 per gehuurde koptelefoon.

Meer Info?
Voor meer info: mail Rondleiding Rotterdam via onze contactpagina.
Bent u er er al uit en wilt u gelijk reserveren: dat kan hier.