De Architectuur van Rotterdam
En wat de gebouwen vertellen over Rotterdammers..
Boek uw Privé-Rondleiding Zie meer foto's

Centraal Station, Markthal, Kop van Zuid en meer..

Vooraf
Vooraf willen we opmerken dat architectuur in al onze rondleidingen terugkomt. Maar bij de andere wandelingen ligt de nadruk op de sociale geschiedenis en actualiteit, en minder op de architectuur zelf. Bij deze wandeling is dat andersom: we leggen meer nadruk op architectuur en minder op de sociale kanten (al kan het volgens ons nooit los van elkaar staan). We delen onze kennis over waarom het gebouw er juist zo uitziet en wat het vertelt over Rotterdammers graag met u.

Gebied
De wandeling duurt meestal twee uur, maar korter of langer kan ook. Op zich kun je al een uur bezig zijn met het bezoeken van alleen het Centraal Station. Je kunt ook rondlopen in de driehoek Centraal Station / Kruisplein / Hofplein. Maar meestal bezoeken we het Centraal Station, om dan via de Markthal te eindigen bij de Kop van Zuid.
Graag beginnen we dan aan de Provenierszijde van het CS, vlakbij een onverwacht overblijfsel van het oude station van Sybold van Ravesteyn (dat zelfs Rotterdammers meestal niet weten) en met zicht op het oude onderscheid tussen het arme en rijkere deel van de Provenierswijk.

Hierna gaan we richting de Markthal en daarna naar de Erasmusbrug / Kop van Zuid.
Natuurlijk zult u veel zien (ook dingen die op het eerste gezicht niet opvallen) en horen over de bedoelingen van architecten en de uitwerkingen daarvan. Of over de wisselwerking tussen de bedoelingen en de grootstedelijke werkelijkheid. Wij vertellen u graag waarom het gebouw er zo uitziet als het eruit ziet.

En ook voor deze rondleiding geldt: Wij zijn flexibel, meestervertellers, enthousiast en realistisch over onze stad. (Lees meer over onze rondleidingen op de homepage)

Prijs
De standaardprijs van een privé-rondleiding gaat uit van € 49,50 excl btw / € 59,90 incl btw per uur per gids. Dat is de groepsprijs voor groepen van 1 t/m 20 personen. Bij meer personen geldt een meerprijs en het bedrag is exclusief eventuele extra kosten voor bijvoorbeeld uw fietshuur.

Reserveren
Wilt u een architectuurrondleiding reserveren? Als u hier klikt komt u op onze reserveringspagina.

Hopelijk tot ziens! Wij ontmoeten u graag.

Op dit moment bieden we de volgende rondleidingen aan:

Rondleiding Rotterdam Centrum
  Centrum
Vaak beginnen we we waar u wilt. Maar als u niet kunt kiezen; op de Erasmusbrug? (Achterkant van) Centraal Station? Markthal? Of toch op de beste blind-dateplek? En met de lekkerste taart tussendoor?

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam Architectuur
Architectuur
Over de hoogte- en okee.. dieptepunten van Rotterdamse architectuur + antwoord op de vraag waarom gebouwen, pleinen en bruggen er zo uitzien. Gemengd met sociale, historische en actuele informatie.

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam Delfshaven
Delfshaven
Het historische deel én de rest van Delfshaven, van Marconiplein tot Zakkendragershuisje. Of andersom. Als u liever alleen het historisch gedeelte bezoekt, doen we dat! Ook is een bezoek hoog in de molen mogelijk.

deze rondleiding

kop van zuid katendrecht rondleiding
Katendrecht/Kop van Zuid

Veel architectuur op de Kop, terwijl op het naastgelegen Katendrecht bijna alle grote stadsverhalen zijn te vertellen. En dat is precies wat we graag doen. Over gebouwen, landverhuizers, Kapenezen en meer..

deze rondleiding


Kleine groep
Het beste van Rotterdam

Iedere zaterdagochtend een rondleiding vanaf het Centraal Station, via de Markthal naar de Erasmusbrug, voor het zicht op Kop van Zuid. Kosten: € 10,- / € 7,50 pp

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam De geest van Delfshaven (8+)
Met kinderen: Delfshaven

De geest van Delfshaven (8+). Een spannend-leuke tocht, vooral voor kinderen van 8-10 jaar en hun begeleiders. Een combinatie van een speurtocht, zelf dingen doen, een live tour en een geluidswandeling.

deze tocht