CONCEPT WEBSITE ROTTERDAM WEST

Een bijzondere combinatie
van een indrukwekkend levensverhaal
met de beste verhalen van de straat en de wijk
2,5 uur (inclusief korte pauze)

Eerst meer info hieronder

Er zijn meer gidsen die u Rotterdam West kunnen laten zien. Maar bijzonder wordt het als Sezer u meeneemt door zijn wijk. Geboren en opgegroeid op en rondom de Kruiskade, toen de meeste bezoekers van Rotterdam deze buurt liever niet bezochten.
Nu is het gelukkig een kleurrijke en veiliger buurt..

Wat en waar?

We beginnen vlakbij het Centraal Station op het Kruisplein. Het eindpunt is op het Mathenesserplein, waarvandaan u eventueel in 8 tram-minuten weer op het Centraal Station bent.
Onderweg proeft, hoort en ziet u Rotterdam West op een manier waar alleen uw gids Sezer voor kan zorgen. Zo hoort u over Rotterdam en:

 • Hoe Sezer opgroeide in Rotterdam West ten tijde van beruchte experimenten als Perron Nul (waar – officieel alleen Rotterdamse-  heroineverslaafden mochten gebruiken en gratis methadon kregen)
 • Hoe zo’n buurt je karakter kan beïnvloeden;
 • Hoe het is om er nu te wonen en om te gaan met alle groepen Rotterdammers (jong / oud / rijk / arm / crimineel / ‘normaal’)
 • Waar en welke keuzes uw gids Sezer zelf maakte en hoe verschillende levenspaden soms heel dicht bij elkaar kunnen liggen.
Sezers vrienden en kennissen volgden verschillende levenspaden. Sommigen kozen een criminele weg. Sezer kent hen, spreekt ze ook, maar koos zelf voor een andere richting. Met zijn Kunststichting Regenboog brengt hij al ruim 20 jaar de rijkdom van verschillende culturen bijeen. En dat komt heel goed uit als u weet dat alleen de Kruiskade al meer dan 160 culturen herbergt van jong tot oud.
Moet je oppassen als je in zo’n levendige buurt rondloopt? Hoe moet je je gedragen tegenover de buurtbewoners of naar je sissende hangjongeren? Sezer zal zijn waargebeurde verhalen en ervaringen met jullie delen.
 

Onderweg kunt u Sezer natuurlijk alles vragen. Ook laat Sezer u kennis maken met winkeliers. Zo kunt u nagaan of uw beeld van Rotterdam klopt.
Het zou ook gek zijn als je in zo’n geweldige buurt niks zou eten of drinken. Sezer neemt jullie dus ook mee naar een bijzondere plek waar jullie kunnen proeven van wereldkeukens tijdens een korte pauze van 20 minuten (kosten op eigen rekening)

Prijs

Deze rondleiding is mogelijk op aanvraag.

Houdt u er van tevoren rekening mee dat u 2,5 uur loopt (met 1 pauze van 20 minuten) en dat de groepsgrootte van deze tour maximaal 15 personen is.

De prijs van deze unieke rondleiding is: € 145,-
Dat is de totale groepsprijs inclusief BTW voor maximaal 15 personen
(exclusief eventuele consumpties onderweg en uw reiskosten om bij het beginpunt te komen en vanaf het eindpunt weer verder te reizen). 

Voor boekings-aanvragen kunt u ons een bericht sturen via de contactpagina.

Hopelijk tot ziens! Wij ontmoeten u graag.
Want ook voor deze rondleiding geldt: Wij zijn flexibel, meestervertellers, enthousiast en realistisch over onze stad.
(Lees meer over onze rondleidingen op de homepage)

Op dit moment bieden wij de volgende Rondleidingen aan in Rotterdam:

 

Architectuur

Over de hoogte- en oké.. een dieptepunt van Rotterdamse architectuur met vooral de vraag waarom gebouwen, pleinen en bruggen er zo uitzien. Gemengd met sociale, historische en actuele informatie.

Katendrecht/Kop van Zuid

Veel architectuur op de Kop, terwijl op het naastgelegen Katendrecht bijna alle grote stadsverhalen zijn te vertellen. En dat is precies wat we graag doen. Over gebouwen, landverhuizers, Kapenezen en meer..

Centrum

Vaak beginnen we waar u wilt. Maar als u niet kunt kiezen; op de Erasmusbrug? (De achterkant van het) Centraal Station? Markthal? Of toch op de beste blind-dateplek? En met de lekkerste taart tussendoor?

Spangen

Een oude, nieuwe stadswijk.
Over architectuur, het oude / nieuwe kasteel, kunst, overlast en verschillende golfbewegingen in Spangen.
Maximaal 10 deelnemers, vanaf Marconiplein.

Delfshaven

Het historische deel én de rest van Delfshaven, van Marconiplein tot Zakkendragershuisje. Of andersom.
Als u liever alleen het historisch gedeelte bezoekt, doen we dat! Gezellig met heksen..

Aansluit-Rondleidingen

Bijna elke ochtend kun je voor € 12,50 pp een nieuw gebied induiken. In 1,5u samen met anderen langs de hoogtepunten van het gebied. Kies uit Kop van Zuid / Katendrecht / Centrum / Delfshaven.. het kan allemaal.

Oud en Nieuw: Historisch Delfshaven EN Kop van Zuid

De perfecte combinatie. Bezoek tijdens één rondleiding het Oude en Nieuwe Rotterdam; Historisch Delfshaven en de Kop van Zuid en vaar halverwege ook nog eens hard over de Nieuwe Maas.

Bijzonder:
Op stap met.. agent Ron

Voor iedereen die het Centrum / Oude Westen van Rotterdam wil beleven met de verhalen en ervaringen van Ron, 30 jaar agent in Rotterdam. (Later volgen meer bijzondere Rotterdammers).

Met kinderen (8+) De geest van Delfshaven

Een spannend-leuke tocht, vooral voor kinderen van 8-10 jaar en hun begeleiders. Een combinatie van een speurtocht, zelf dingen doen, een live tour en een geluidswandeling.

Rotterdam College

Als u liever op 1 plek blijft of verzekerd wilt zijn van een prettige temperatuur / droog weer verzorgen wij ergens binnen een heel goede presentatie over verschillende Rotterdamse wijken en onderwerpen. Mogelijk in Rotterdam of daarbuiten.

Waarom kiezen voor St. Rondleiding Rotterdam?

 • Wij zijn Rotterdammers en bovendien:
 • Vanuit onze theaterachtergrond: Meestervertellers die een juiste sfeer voor uw rondleiding maken.
 • Hierbij bieden we een heel goede mix van feiten, verhalen, sagen en meningen van Rotterdammers.
 • We zijn ook flexibel; we passen onze wandeling en wat we vertellen zo veel mogelijk aan aan uw interesse, mogelijkheden en tijdschema.
 • Verder zijn wij voornamelijk enthousiast en realistische over Rotterdam en haar inwoners
 • En gespecialiseerd in de sociale geschiedenis en de steeds veranderende samenleving in Rotterdam.
 • En in de Rotterdamse architectuur.
 • We zijn ook goedkoper dan gemiddeld, omdat we bijvoorbeeld geen grote reclamebudgetten hebben. Mond tot mond-reclame geeft ons gelukkig meer dan genoeg te doen. 
 • En we zijn altijd op zoek naar combinaties van bijzondere en originele plekken en routes door onze stad.

En wij zijn niet de enigen die dat zeggen; anderen zeggen het ook..

Tip: Als u wilt, regelen we voor u en uw groep extra ontmoetingen met andere bewoners, zodat u niet alleen van uw persoonlijke gids hoort hoe het is om hier (vroeger en nu) te leven.