Vacature stadsgids

Op dit moment zijn er geen vacatures voor gidsen bij Rondleiding Rotterdam. Eventueel staat het je vrij een brief en CV te sturen voor een volgende ronde. Voorwaarden zijn in elk geval: woonachtig in Rotterdam en een theaterachtergrond als speler / speelster.

Rondleiding Rotterdam doet wat er staat. En dat doen we ook heel goed. Naast Rotterdams beroemde architectuur gaat het er vooral om hoe het is te wonen in de verschillende wijken, samen met alle andere bewoners.

Als we gidsen zoeken, verwachten we dat die actief wonen en leven in Rotterdam;
Interesse in heden, toekomst en verleden van de stad;
Ervaring met acteren en optreden (Gidsen bij Rondleiding Rotterdam zijn niet verkleed of een type, maar wel meestervertellers, heel goed in timing/opbouw van een verhaal, interactie met een groep, improvisatievermogen, sfeer maken etc)
Ervaring met het begeleiden van verschillende groepen;
En logische zaken als gids: punctueel in afspraken, een goede duidelijke stem en prettige presentatie, enthousiast en eerlijk als het gaat om Rotterdam.

Meer informatie:
Meer informatie kan worden ingewonnen via Nico Goezinne, info@rondleidingrotterdam.nl. Je kunt ook verder op deze website kijken. Of een tour boeken om te zien hoe het nu gaat. Of...

Hopelijk tot ziens!

Op dit moment bieden we de volgende rondleidingen aan:

Rondleiding Rotterdam Centrum
Centrum
Vaak beginnen we we waar u wilt. Maar als u niet kunt kiezen; op de Erasmusbrug? (Achterkant van) Centraal Station? Markthal? Of toch op de beste blind-dateplek? En met de lekkerste taart tussendoor?

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam Architectuur
Architectuur
Over de hoogte- en okee.. dieptepunten van Rotterdamse architectuur + antwoord op de vraag waarom gebouwen, pleinen en bruggen er zo uitzien. Gemengd met sociale, historische en actuele informatie.

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam Delfshaven
Delfshaven
Het historische deel én de rest van Delfshaven, van Marconiplein tot Zakkendragershuisje. Of andersom. Als u liever alleen het historisch gedeelte bezoekt, doen we dat! Ook is een bezoek hoog in de molen mogelijk.

deze rondleiding

kop van zuid katendrecht rondleiding
Katendrecht/Kop van Zuid

Veel architectuur op de Kop, terwijl op het naastgelegen Katendrecht bijna alle grote stadsverhalen zijn te vertellen. En dat is precies wat we graag doen. Over gebouwen, landverhuizers, Kapenezen en meer..

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam Spangen
Spangen

Een oude, nieuwe stadswijk. Over architectuur, het oude / nieuwe kasteel, kunst, overlast en verschillende golfbewegingen in Spangen. Maximaal 10 deelnemers, vanaf Marconiplein.

deze rondleiding

Instaprondleiding Rotterdam Centrum
Instaprondleiding
Speciaal voor kleine groepen (1 t/m 7 personen / € 12,50 pp) Bijna elke ochtend kun je een nieuw gebied induiken. In 1,5u samen met anderen langs de hoogtepunten (en oké, een dieptepunt) van het gebied.

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam De geest van Delfshaven (8+)
Met kinderen: Delfshaven

De geest van Delfshaven (8+). Een spannend-leuke tocht, vooral voor kinderen van 8-10 jaar en hun begeleiders. Een combinatie van een speurtocht, zelf dingen doen, een live tour en een geluidswandeling.

deze tocht