Het briefje hierboven kregen we na de allereerste rondleiding die we verzorgden, in de lente van 2012. Een familie uit Breda had een rondleiding door het centrum cadeau gedaan aan de man die zijn jeugd in Rotterdam had doorgebracht. Het werd een heel fijne middag, vol herinneringen en actuele geschiedenis, en op het eind kregen de twee gidsen van Rondleiding Rotterdam dit briefje van de vrouw die het had georganiseerd.

We besloten dat dit briefje ons doel werd. Niet iedereen hoefde het te geven na een rondleiding door ons, maar het zou mooi zijn als zoveel mogelijk gasten het wel zouden vinden.

Na die eerste familie uit Breda, volgden er vele families, scholen, studenten (met hun begeleiders), kinderen, één vrijgezellenfeest, gasten van de gemeente Rotterdam of Rotterdamse instellingen / bedrijven, en natuurlijk toeristen. En wij kunnen eerlijk stellen dat alle feedback die we hoorden na afloop van een rondleiding, of die we lazen in mails altijd heel positief is geweest. (Al hoorden we van sommigen niets 🙂 Maar het is ook niet voor niets dat wij regelmatig pay what you like-rondleidingen aanbieden, die heel goed gewaardeerd worden.

Een kleine selectie uit de mails van het afgelopen jaar:

- Dank voor de flexibele voorbereiding en het meedenken. We voelden ons helemaal welkom in Rotterdam! (Studenten Hogeschool)

- Zoals we hoopten was de sfeer gelijk helemaal goed tussen vader en jullie gids. Hij heeft genoten van het cadeau in 'zijn' Rotterdam. En zelfs hij hoorde nog veel nieuwe dingen! (Familie Roodhart)