Naast de belangrijkste dingen, laat ieder van ons u ook zijn/haar Rotterdam zien

Opgericht
St. Rondleiding Rotterdam is in 2012 opgezet door maatschappij-historicus en theatermaker Nico Goezinne. Hij is verantwoordelijk voor de inhoud van de rondleidingen. Die wordt aangevuld met de persoonlijke touch van de gids zelf.
We hebben ook algemene voorwaarden, die u eventueel hier kunt lezen.

Ontwikkelen rondleidingen
Want bij het bepalen van de route gaat het ook om de vraag aan onze gidsen: Wat zou jij je vrienden willen laten zien als ze jouw Rotterdam bezoeken? Zo wordt de rondleiding ook altijd persoonlijk.
De professionele gidsen van St. Rondleiding Rotterdam hebben zich gespecialiseerd in de sociale geschiedenis (en actualiteit) van hun stad. Hoe was en is het om hier te leven, samen met die ruim 630000 anderen? Daarnaast hebben we in de loop der jaren (heel) veel kennis opgedaan over de architectuur van onze stad. Dus als wij over architectuur vertellen, delen we meer met u dan die kennis over de architectuur; het gaat ook over hoe het was (of is) om in die gebouwen te wonen of te werken, wat de gebouwen zeggen over de Rotterdammers, hoe Rotterdammers erop reageerden toen ze gebouwd werden, etcetera.

Hoe komen we aan informatie?
Informatie halen we uit eigen ervaringen en de ervaringen en kennis van ons uitgebreide Rotterdamse netwerk.

We leven, wonen en werken allemaal al meer dan 23 jaar in Rotterdam. We spreken en interviewen bewoners of instellingen, maken allerlei dingen mee in de stad, lezen Rotterdamse media, museale informatie en literatuur of tijdschriften over Rotterdam. En vooral uit het zelf Rotterdammer zijn.

Ook hebben we allemaal een theater achtergrond. Dit betekent niet dat we als typetje rondlopen (gewoon Rotterdammer zijn is genoeg!) maar wel dat u er zeker van kunt zijn dat onze vertelkunst op een hoog niveau staat. Niet voor niets zijn we allen winnaars van vertel-theaterfestivals.
Onze theater achtergrond leidt er ook toe dat we goed kunnen improviseren en dat we uitstekend in staat zijn om voor een goede sfeer te zorgen, afgestemd op uw groep.
Tijdens rondleidingen streven wij altijd naar interactie en bieden wij u de (volgens ons) beste mengvorm tussen feiten, verhalen, sagen en meningen van Rotterdammers. Met informatie van vroeger en nu (en voor zover wij weten: de toekomst).

Hoe groot?
Op dit moment kunnen we groepen tot 100 personen rondleiden in het Nederlands of Engels. Duits is mogelijk voor een groep tot 20 a 25 personen.
Door al het bovenstaande en de inzet van onze gidsen, zijn we volgens onze gasten De beste manier om Rotterdam te onthouden! (En ook de leukste!)

Hopelijk tot ziens! Wij ontmoeten u graag.

Op dit moment bieden we de volgende rondleidingen aan:

Rondleiding Rotterdam Centrum
Centrum
Vaak beginnen we we waar u wilt. Maar als u niet kunt kiezen; op de Erasmusbrug? (Achterkant van) Centraal Station? Markthal? Of toch op de beste blind-dateplek? En met de lekkerste taart tussendoor?

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam Architectuur
Architectuur
Over de hoogte- en okee.. dieptepunten van Rotterdamse architectuur + antwoord op de vraag waarom gebouwen, pleinen en bruggen er zo uitzien. Gemengd met sociale, historische en actuele informatie.

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam Delfshaven
Delfshaven
Het historische deel én de rest van Delfshaven, van Marconiplein tot Zakkendragershuisje. Of andersom. Als u liever alleen het historisch gedeelte bezoekt, doen we dat! Ook is een bezoek hoog in de molen mogelijk.

deze rondleiding

kop van zuid katendrecht rondleiding
Katendrecht/Kop van Zuid

Veel architectuur op de Kop, terwijl op het naastgelegen Katendrecht bijna alle grote stadsverhalen zijn te vertellen. En dat is precies wat we graag doen. Over gebouwen, landverhuizers, Kapenezen en meer..

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam Spangen
Spangen

Een oude, nieuwe stadswijk. Over architectuur, het oude / nieuwe kasteel, kunst, overlast en verschillende golfbewegingen in Spangen. Maximaal 10 deelnemers, vanaf Marconiplein.

deze rondleiding

Instaprondleiding Rotterdam Centrum
Instaprondleiding
Het beste van Rotterdam: in de ochtend in 1,5 uur vanaf het CS via de Markthal richting de Erasmusbrug voor 12,50 euro pp. Langs de hoogte- en oké: een dieptepunt in Rotterdam. (€ 12,50 pp).

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam De geest van Delfshaven (8+)
Met kinderen: Delfshaven

De geest van Delfshaven (8+). Een spannend-leuke tocht, vooral voor kinderen van 8-10 jaar en hun begeleiders. Een combinatie van een speurtocht, zelf dingen doen, een live tour en een geluidswandeling.

deze tocht