Het beste van Rotterdam

Speciaal voor kleine groepen
Aansluit-Rondleidingen
€ 12,50 pp


“Voor als je met je reisgenoot / klein groepje Rotterdam bezoekt en de dag goed wilt beginnen”

Wat en waar?

Het beste van Rotterdam is speciaal voor mensen die alleen of met een kleine groep Rotterdam bezoeken of nog beter willen leren kennen. Vanaf maart lopen we weer bijna alle ochtenden in 1,5 uur langs de highlights van Rotterdam. Deelname kost € 12,50 pp.

Let op: een Privé-rondleiding (alleen met jullie eigen groep) kan goedkoper zijn

In het Centrum:
lopen we vanaf het Centraal Station via de Markthal naar de Leuvehaven (voor het zicht en de mooiste verhalen over de Kop van Zuid met de moderne architectuur.)

Op de Kop van Zuid en Katendrecht lopen we in 1,5 uur vanaf het Wilhelminaplein naar het Deliplein (na een ronde op Katendrecht.

En in Delfshaven starten en eindigen we bij Metro Delfshaven.

Reserveren

Let op: reserveren voor deze Rondleiding is nodig. U ziet dan gelijk welke dagen in de komende maanden beschikbaar zijn. En op dit moment wachten we op versoepeling van maatregelen, zodat we weer met grotere groepen dan 1 persoon door Rotterdam kunnen lopen..

Hoe lang en hoe duur?

Het beste van Rotterdam duurt anderhalf uur en kost € 12,50 per persoon. Betalen kan cash na afloop van de rondleiding bij de gids.

Over?

Meer informatie over de inhoud van de rondleidingen vindt u op de betreffende pagina’s: Centrum, Kop van Zuid en Katendrecht, en Delfshaven.
U kunt zich zelfs laten verrassen, door bij het reserveren in te vullen dat het gebied voor u niet uitmaakt..

Hoe?

De rondleidingen zijn lopend, beginnen alleen om 10.15u en deze Aansluit-Rondleidingen zijn helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. De voertaal is ook altijd Nederlands.

Reserveren

Om te reserveren klikt u hier.
U kunt ook bellen met 010 737 07 46.

En ook voor deze rondleidingen geldt:
Wij zijn flexibel, meestervertellers, enthousiast en realistisch over onze stad. (Lees meer over onze rondleidingen op onze homepage.)

Hopelijk tot ziens! Wij ontmoeten u graag!

Wij bieden de volgende Rondleidingen aan in Rotterdam:

 

Architectuur

Over de hoogte- en oké.. een dieptepunt van Rotterdamse architectuur met vooral de vraag waarom gebouwen, pleinen en bruggen er zo uitzien. Gemengd met sociale, historische en actuele informatie.

Katendrecht/Kop van Zuid

Veel architectuur op de Kop, terwijl op het naastgelegen Katendrecht bijna alle grote stadsverhalen zijn te vertellen. En dat is precies wat we graag doen. Over gebouwen, landverhuizers, Kapenezen en meer..

Centrum

Vaak beginnen we waar u wilt. Maar als u niet kunt kiezen; op de Erasmusbrug? (De achterkant van het) Centraal Station? Markthal? Of toch op de beste blind-dateplek? En met de lekkerste taart tussendoor?

Delfshaven

Het historische deel én de rest van Delfshaven, van Marconiplein tot Zakkendragershuisje. Of andersom.
Als u liever alleen het historisch gedeelte bezoekt, doen we dat! Gezellig met heksen..

Spangen

Een oude, nieuwe stadswijk.
Over architectuur, het oude / nieuwe kasteel, kunst, overlast en verschillende golfbewegingen in Spangen.
Maximaal 10 deelnemers, vanaf Marconiplein.

Aansluit-Rondleidingen

Bijna elke ochtend kun je voor € 12,50 pp een nieuw gebied induiken. In 1,5u samen met anderen langs de hoogtepunten van het gebied. Kies uit Kop van Zuid / Katendrecht / Centrum / Delfshaven.. het kan allemaal

Oud en Nieuw: Historisch Delfshaven EN Kop van Zuid

De perfecte combinatie. Bezoek tijdens één rondleiding het Oude en Nieuwe Rotterdam; Historisch Delfshaven en de Kop van Zuid en vaar halverwege ook nog eens hard over de Nieuwe Maas.

Bijzonder:
Op stap met.. agent Ron

Voor iedereen die het Centrum / Oude Westen van Rotterdam wil beleven met de verhalen en ervaringen van Ron, 30 jaar agent in Rotterdam. (Later volgen meer bijzondere Rotterdammers).

Met kinderen (8+) De geest van Delfshaven

Een spannend-leuke tocht, vooral voor kinderen van 8-10 jaar en hun begeleiders. Een combinatie van een speurtocht, zelf dingen doen, een live tour en een geluidswandeling.

Cadeau / Voorproefje

Geef Rotterdam cadeau aan iemand die het verdient, of aan uzelf. Bijvoorbeeld via een Persoonlijke gemaakte Webpagina, of een Cadeaubon of een Verrassings-rondleiding.
Ook als u een klein voorproefje van onze manier van rondleidingen wilt horen: klik hieronder.

Rotterdam College

Als u liever op 1 plek blijft of verzekerd wilt zijn van een prettige temperatuur / droog weer verzorgen wij ergens binnen een
heel goede presentatie over verschillende Rotterdamse wijken en
onderwerpen. Mogelijk in Rotterdam of daarbuiten.


Waarom kiezen voor St. Rondleiding Rotterdam?

  • Wij zijn Rotterdammers en bovendien:
  • Vanuit onze theaterachtergrond: Meestervertellers die een juiste sfeer voor uw rondleiding maken.
  • Hierbij bieden we een heel goede mix van feiten, verhalen, sagen en meningen van Rotterdammers.
  • We zijn ook flexibel; we passen onze wandeling en wat we vertellen zo veel mogelijk aan aan uw interesse, mogelijkheden en tijdschema.
  • Verder zijn wij voornamelijk enthousiast en realistische over Rotterdam en haar inwoners
  • En gespecialiseerd in de sociale geschiedenis en de steeds veranderende samenleving in Rotterdam.
  • En in de Rotterdamse architectuur.
  • We zijn ook goedkoper dan gemiddeld, omdat we bijvoorbeeld geen grote reclamebudgetten hebben. Mond tot mond-reclame geeft ons gelukkig meer dan genoeg te doen. 
  • En we zijn altijd op zoek naar combinaties van bijzondere en originele plekken en routes door onze stad.

En wij zijn niet de enigen die dat zeggen; anderen zeggen het ook..

Tip: Als u wilt, regelen we voor u en uw groep extra ontmoetingen met andere bewoners, zodat u niet alleen van uw persoonlijke gids hoort hoe het is om hier (vroeger en nu) te leven.