Als je Rotterdammer bent..

Zelf als gids aan de slag bij St. Rondleiding Rotterdam?

Op dit moment zoeken we geen nieuwe gidsen, maar goede sollicitaties houden we graag in portefeuille. Je kunt bij ons solliciteren als je al je hele leven (of minstens 25 jaar) in Rotterdam woont en uitzonderlijk goed bent in het begeleiden van heel verschillende groepen.

Geef in je open sollicitatie in ieder geval aan wat jouw beeld van Rotterdam is, en op welke manier je dat op een groep zou overbrengen. Eventueel nodigen wij je dan uit voor een kennismakingsgesprek. Onderdeel daarvan is ook dat je ons kort rondleidt langs twee zelf te kiezen punten in Delfshaven.

Onderschat het gidsenwerk niet. Wellicht kan iedereen gids worden, maar bij St. Rondleiding Rotterdam ligt de lat hoog. Kennis over Rotterdam, het gebied en wat daarin gebeurt, kun je leren en bijhouden. Maar die kennis op de goede manier delen met je gasten, het improvisatievermogen, het kunnen inspelen op heel verschillende groepen, en op het moment, dat vraagt veel kunde.

Op dit moment bieden we de volgende rondleidingen aan:

Rondleiding Rotterdam Centrum
Centrum
Vaak beginnen we we waar u wilt. Maar als u niet kunt kiezen; op de Erasmusbrug? (Achterkant van) Centraal Station? Markthal? Of toch op de beste blind-dateplek? En met de lekkerste taart tussendoor?

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam Architectuur
Architectuur
Over de hoogte- en okee.. dieptepunten van Rotterdamse architectuur + antwoord op de vraag waarom gebouwen, pleinen en bruggen er zo uitzien. Gemengd met sociale, historische en actuele informatie.

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam Delfshaven
Delfshaven
Het historische deel én de rest van Delfshaven, van Marconiplein tot Zakkendragershuisje. Of andersom. Als u liever alleen het historisch gedeelte bezoekt, doen we dat! Ook is een bezoek hoog in de molen mogelijk.

deze rondleiding

kop van zuid katendrecht rondleiding
Katendrecht/Kop van Zuid

Veel architectuur op de Kop, terwijl op het naastgelegen Katendrecht bijna alle grote stadsverhalen zijn te vertellen. En dat is precies wat we graag doen. Over gebouwen, landverhuizers, Kapenezen en meer..

deze rondleiding


Kleine groep
Het beste van Rotterdam

Elke morgen in de zomervakantie: een rondleiding vanaf het Centraal Station, via de Markthal naar de Erasmusbrug, voor het zicht op Kop van Zuid. Kosten: € 10,- / € 7,50 pp

deze rondleiding

Instaprondleiding Rotterdam Centrum
Instaprondleiding
Het beste van Rotterdam: elke ochtend in 1,5 uur vanaf het CS via de Markthal richting de Erasmusbrug voor tien euro pp. Langs de hoogte- en oké: een dieptepunt in Rotterdam. (€ 10,- pp).

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam De geest van Delfshaven (8+)
Met kinderen: Delfshaven

De geest van Delfshaven (8+). Een spannend-leuke tocht, vooral voor kinderen van 8-10 jaar en hun begeleiders. Een combinatie van een speurtocht, zelf dingen doen, een live tour en een geluidswandeling.

deze tocht