Katendrecht en/of de Kop van Zuid
Ontwikkelingen in Rotterdam..
Boek Privé-Rondleiding Zie meer foto's

Zoveel verschillends in zo'n klein gebied

Waar?
Meestal beginnen we bij metrostation Wilhelminaplein (bij de Erasmusbrug) en eindigen we op Katendrecht bij het schip van de Holland Amerika Lijn; SS Rotterdam. Maar anders beginnen en eindigen waar u wilt op de Kop van Zuid of op Katendrecht. Metrostation Rijnhaven / Wilhelminaplein? De Fenixloods? Of als u vanaf de Markthal bij Blaak via de Kop van Zuid naar de Fenixloods wilt lopen; prima! We gaan graag met u / jullie mee.

Over
Op Katendrecht is zo veel gebeurd, eigenlijk kunnen alle grotestads-verhalen gehoord worden op de Kaap;
- Opkomst en ondergang van het dorp;
- Komst en vertrek en komst van rijke bewoners;
- Havens, Chinatown en Caatje;
- Tantes, Kapenezen en Katendrechters;
- Goud in de Maastunnel enz.

De wandeling duurt meestal anderhalf uur, maar korter of langer kan ook.

Tijdens het lopen / fietsen / rijden over de Kop van Zuid kan het ook over veel dingen gaan:
- De politieke definitie van De Brug;

- Kunst en subsidies;
- Koningshuis op de vlucht;
- Herinneringen aan Landverhuizers;
- De nieuwe stad en haar bewoners;
- Behoud van het oude;
- En natuurlijk architectuur.

Ook voor deze rondleiding geldt: Wij zijn flexibel, meestervertellers, enthousiast en realistisch over onze stad. (Lees meer over onze rondleidingen op de homepage)

Prijs
De standaardprijs van een privé-rondleiding gaat uit van € 49,50 excl btw / € 59,90 incl btw per uur per gids. Dat is de groepsprijs voor groepen van 1 t/m 20 personen. Bij meer personen geldt een meerprijs en het bedrag is exclusief eventuele extra kosten voor bijvoorbeeld uw fietshuur.

Reserveren
Wilt u een rondleiding over de Kop van Zuid en/of Katendrecht reserveren? Als u hier klikt komt u op onze reserveerpagina.

Hopelijk tot ziens! Wij ontmoeten u graag.

Op dit moment bieden we de volgende rondleidingen aan:

Rondleiding Rotterdam Centrum
Centrum
Vaak beginnen we we waar u wilt. Maar als u niet kunt kiezen; op de Erasmusbrug? (Achterkant van) Centraal Station? Markthal? Of toch op de beste blind-dateplek? En met de lekkerste taart tussendoor?

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam Architectuur
Architectuur
Over de hoogte- en okee.. dieptepunten van Rotterdamse architectuur + antwoord op de vraag waarom gebouwen, pleinen en bruggen er zo uitzien. Gemengd met sociale, historische en actuele informatie.

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam Delfshaven
Delfshaven
Het historische deel én de rest van Delfshaven, van Marconiplein tot Zakkendragershuisje. Of andersom. Als u liever alleen het historisch gedeelte bezoekt, doen we dat! Ook is een bezoek hoog in de molen mogelijk.

deze rondleiding

kop van zuid katendrecht rondleiding
Katendrecht/Kop van Zuid

Veel architectuur op de Kop, terwijl op het naastgelegen Katendrecht bijna alle grote stadsverhalen zijn te vertellen. En dat is precies wat we graag doen. Over gebouwen, landverhuizers, Kapenezen en meer..

deze rondleiding


Kleine groep
Het beste van Rotterdam

Elke morgen in de zomervakantie: een rondleiding vanaf het Centraal Station, via de Markthal naar de Erasmusbrug, voor het zicht op Kop van Zuid. Kosten: € 10,- / € 7,50 pp

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam De geest van Delfshaven (8+)
Met kinderen: Delfshaven

De geest van Delfshaven (8+). Een spannend-leuke tocht, vooral voor kinderen van 8-10 jaar en hun begeleiders. Een combinatie van een speurtocht, zelf dingen doen, een live tour en een geluidswandeling.

deze tocht