Rondleidingen van 15 - 180 minuten

Waar?
We beginnen vaak aan de achterkant / Provenierszijde van het Centraal Station, met zicht op het vroeger arm en rijker deel van de Provenierswijk. Dan via de beste plek voor een blind-date afspraak naar de noordzij. Waar stenen spreken, omdat er steeds minder mensen zijn die het hebben meegemaakt.. Het eindpunt is meestal bij de Markthal, of bij de Erasmusbrug. Of, als je het wilt combineren met een bezoek aan Katendrecht: op de Kaap.

We kunnen ook beginnen middenop de Erasmusbrug en eindigen bij het CS.
Of op de Kop van Zuid of op Katendrecht.
Of met de echt lekkerste taart van Rotterdam... of..

Als u bij de Markthal eindigt, bent u bij tram-/trein-/metrostation Blaak. Het Museumpark is twee metrohaltes van u vandaan. Het Centraal Station via een overstap 3 metrohaltes, of een tramritje.

En ook voor deze rondleiding geldt: Wij zijn flexibel, meestervertellers, enthousiast en realistisch over onze stad. (Lees meer over onze rondleidingen op onze homepage.)

Over?
Tijdens de rondleiding hoort u over:
- Architectuur (waar wij in gespecialiseerd zijn)
- De show- en achterkant van een straat en buurt
- Hoe kunstenaars Rotterdammers zien, en Rotterdammers zichzelf
- Hoe heel verschillende mensen met (?) elkaar samenleven in
- De grootheid (?) van Rotterdam: de stad die vele steden is.
- En ook: wat er achter het linkerbovenraam van het stadhuis gebeurde
- En do's and don'ts in deze stad (volgens ons Rotterdammers) etcetera.

Prijs
De standaardprijs van een privé-rondleiding gaat uit van € 49,50 excl btw / € 59,90 incl btw per uur per gids. Dat is de groepsprijs voor groepen van 1 t/m 20 personen. Bij meer personen geldt een meerprijs en het bedrag is exclusief eventuele extra kosten voor bijvoorbeeld uw fietshuur.

Reserveren
Wilt u een rondleiding door het Centrum van Rotterdam reserveren? Als u hier klikt komt u op onze reserveerpagina.

Hopelijk tot ziens! Wij ontmoeten u graag.

Op dit moment bieden we de volgende rondleidingen aan:

Rondleiding Rotterdam Centrum
Centrum
Vaak beginnen we we waar u wilt. Maar als u niet kunt kiezen; op de Erasmusbrug? (Achterkant van) Centraal Station? Markthal? Of toch op de beste blind-dateplek? En met de lekkerste taart tussendoor?

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam Architectuur
Architectuur
Over de hoogte- en okee.. dieptepunten van Rotterdamse architectuur + antwoord op de vraag waarom gebouwen, pleinen en bruggen er zo uitzien. Gemengd met sociale, historische en actuele informatie.

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam Delfshaven
Delfshaven
Het historische deel én de rest van Delfshaven, van Marconiplein tot Zakkendragershuisje. Of andersom. Als u liever alleen het historisch gedeelte bezoekt, doen we dat! Ook is een bezoek hoog in de molen mogelijk.

deze rondleiding

kop van zuid katendrecht rondleiding
Katendrecht/Kop van Zuid

Veel architectuur op de Kop, terwijl op het naastgelegen Katendrecht bijna alle grote stadsverhalen zijn te vertellen. En dat is precies wat we graag doen. Over gebouwen, landverhuizers, Kapenezen en meer..

deze rondleiding


Kleine groep
Het beste van Rotterdam

Elke ochtend in de zomervakantie: een rondleiding vanaf het Centraal Station, via de Markthal naar de Erasmusbrug, voor het zicht op Kop van Zuid. Kosten: € 10,- / € 7,50 pp

deze rondleiding

Rondleiding Rotterdam De geest van Delfshaven (8+)
Met kinderen: Delfshaven

De geest van Delfshaven (8+). Een spannend-leuke tocht, vooral voor kinderen van 8-10 jaar en hun begeleiders. Een combinatie van een speurtocht, zelf dingen doen, een live tour en een geluidswandeling.

deze tocht